Ревизоро разкри новия си прякор

Да горим първо нашите, а после чуждите отпадъци

Ревизоро разкри новия си прякор | StandartNews.com

 

Новият министър на еколотията Емил Димитров, който отдавна всички наричат Ревизоро, разказа как се е сдобил с нов прякор и то от колегите си министри. На първото съвместно заседание той им се оплакал как още в първия час след одобряване на кандидатурата му в парламента, Борисов му се обядил от Египет и му възложил куп задачи, между които да отива в Перник и Белмекен. Тогава министрите му отговорили закачливо „ реви Зоро“ и така се родил новия виц за него.

По отношение на водата за Перник от Белмекен Димитров обясни пред Беновска, че тръбата ще се строи само от Мало Бучино, другите съоръжения ги има. Той не отговори на въпроса колко  време ще се строи и как точно ще се случи това, защото обясни че стои „далеч от греха“, не се занимава с обществени поръчки, а отговаря само за подсигуряване на водосбора и ще контролира процеса.

Министърът потвърди, че водната инсталация е на 40 години, че в миналото е имало чудесни хидроинженери, на които разработки сега стъпваме, но сега никой не искал да учи тази специалност.

Как така преди години водата е стигала за много повече хора, а сега сме останали по-малко, а водата не ни стига, възмути се Ревизоро.

По отношение на затварянето на ТЕЦ „Бобов дол“, министърът обясни, че в понеделник чака окончателната документация, защото досегашните справки, които е видял показват нередности.

Ако наистина имат разрешително – продължават работа, ако е изтекло – спират.

За горенето на отпадъци Димитров заяви, че в Европа всичко горят, но имат подходящи инсталации, а у нас такова има само един ТЕЦ.

Първо ще горим нашите, а после чуждитеотпадъци. И то ще ги горим само с подходящи инсталации, защото най-важното е здравето на хората, каза Ревизоро. На въпроса не е ли проблем това, че институциите бавят разрешителните, той заяви, че оправдания всякакви, но той няма да раздава разрешителни на килограм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай