Ревизоро подложил глава, за да спаси кабинета

Коалиционен съвет го номинира за поста на екоминистър

Ревизоро подложил глава, за да спаси кабинета | StandartNews.com

„Изборът ми да поема поста на министър на околната среда и водите е провокиран от угрозата да падне правителството”, коментира Емил Димитров - Ревизоро, който беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет, проведен тази сутрин в сградата на Министерския съвет.

Димитров направи уточнение, че към момента не бива да се искат от него мерки, защото все още кандидатурата му не е гласувана от Народното събрание. По думите му едно, обаче, е сигурно: че трябва да се търси баланс между интересите на перничани, и тези на бизнеса, защото „ако днес ревем за вода, утре ще протестираме за работа".

Мнението на Димитров е, че фирми като „Стомана“-Перник трябва да си изградят собствени водоизточници.

По време заседанието на Комисията за борба със сивата икономика, на която Димитров е председател, присъства и икономическият министър Емил Караниколов, който разкри, че до няколко дни правителството ще излезе с решение по проблема с водната криза в Перник.

„Случаят с водата в Перник ще намери добри решения и този сектор ще тръгне напред“, убеден е министърът.

Караниколов съобщи, че е в постоянен контакт с ръководството на пернишката „Стомана“. Към момента са заявили, че нямат жизнена нужда от голямо количество вода от язовир „Студена“. Договорено е, ако настъпи такъв момент, няколко дни преди това да заявят намеренията си. „Нека не създаваме напрежения, че освен липса на вода, ще има и съкращения“, апелира той.

Министърът съобщи, че се обсъжда възможност отново да се изгради инфраструктурата до язовир „Пчелина“, но в момента основен приоритет е да се отстрани водната криза. „Надявам се, че до 2-3 дни правителството ще излезе с конкретно решение“, съобщи министърът.

„Емил Димитров е фигура, която ще се справи, а ресорът е много тежък и на нас ни трябва такъв човек”, коментира икономическият министър Емил Караниколов за номинацията на Ревизоро като заместник на Нено Димов.

По отношение на оставката на Нено Димов, Караниколов бе категоричен, че са в прекрасни отношения с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай