Рашков с намеци за дипломата на Гешев

Прокуратурата в момента е много активно ангажирана да си защитава началника, каза МВР-шефът

Рашков с намеци за дипломата на Гешев | StandartNews.com

Двама прокурори от Софийската градска прокуратура са влезли в Академията на МВР в петък. Това потвърди МВР-шефът Бойко Рашков на брифинг днес. Според него те са търсили документи, свързани с образованието на главния прокурор Иван Гешев.

Въпросът беше повдигнат в пленарна зала от адвокат Николай Хаджигенов („Изправи се БГ! Ние идваме!”). Той поиска да знае доколко дипломата на Гешев е законна. Отговорът на правосъдния министър Янаки Стоилов бе, че тя е напълно легитимна, има правоспособност и е завършил право с петица.

„Прокуратурата в момента е много активно ангажирана да си защитава главния прокурор, т.е. началника. Това е моят прочит на това, което се е случило не само в петък, но и в предходни седмици. Когато ние работихме в Пловдив по престъпния платен вот у нас преди изборите, подчинените на главния прокурор излязоха да протестират против мен, че ние взимаме законово установени мерки да снижим до минимум криминалния вот във връзка с изборите. Т.е. прокурорите не са съгласни с действията на МВР, насочени срещу ограничаване на криминалния вот. Така те защитиха и главния си прокурор. Има още няколко подобни случаи”, заяви Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай