Рашков поиска време, за да се справи с Борисов

Скандал за мутренските времена в пленарната зала

Рашков поиска време, за да се справи с Борисов | StandartNews.com

Словесна престрелка за мутренските времена през 90-те се състоя между Тома Биков от ГЕРБ и МВР-шефа Бойко Рашков. И аз съм протестирал, но срещу вас, когато бяхте шеф на националното следствие в най-мутренските времена, и срещу Жан Виденов, каза Биков от трибуната.

Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не успяхме да се справим с вашия лидер, отговори му Рашков. Последваха няколко минути бурни овации от всички парламентарни групи без ГЕРБ.

Но има време – от вас зависи, дайте ми тази възможност, обърна се Рашков към депутатите и предизвика още по-големи аплодисменти.

Не може да бъдете морален стожер, защото помним, каза Биков. Залата го освирка. А Маноил Манев /ГЕРБ/ се възмути: „Служебен министър си иска от парламентарната трибуна да бъде назначен и за редовен министър”. Той също бе освиркан.

Накрая Томислав Дончев втрещи залата с неуместно сравнение на Бойко Борисов с Никола Петков: "През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947. Днес ударихте дъното!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай