Рашков дебне депутат от ГЕРБ. Кой е той

Заради разследването на аферата с магистрала "Хемус"

Рашков дебне депутат от ГЕРБ. Кой е той | StandartNews.com

Разследването на аферата с магистрала "Хемус" ще доведе до промени в състава на някои от парламентарните групи. Тази закана отправи миналата събота служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който запазва същия пост и в редовното правителство с премиер Кирил Петков. Думите му прозвучаха като анонс, че някои депутати може да се разделят с имунитета си и да станат обвиняеми.

В Националната полиция се води разследване за сключване на неизгодна сделка в особено големи размери. Прокуратурата разследва безстопанственост по данни от доклад на Сметната палата за “Автомагистрали” ЕАД.

Делото на ГДБОП пък е за пране на пари и точно по него беше арестуван 42-годишният Борислав Колев. Бившият данъчен е сред най-елитните рефери по футзал. Той е сочен като основна фигура в схемата за пране на пари, за която от МВР твърдят, че участват и бивши управляващи. 

Според предварителна информация ГДБОП е установила връзка на Колев с настоящия депутат на ГЕРБ Стефан Апостолов, който също е добре познато име в родния футбол. Той беше дълги години рефер, а след последния конгрес на БФС се изявява като съдийски наблюдател.

 Апостолов е депутат в последните няколко парламента, като винаги е последен в листата на ГЕРБ в Благоевград, след което изскача на първо място заради преференциите. Същото се случи и на последния вот на 14 ноември, като тогава получи 33,54% личен вот в района.

33-годишният Апостолов е син на кмета на Симитли и бивш елитен рефер Апостол Апостолов-Поли

Връзката на Стефан Апостолов с аферите около строежа на АМ "Хемус" вероятно е заради отношенията му с Борислав Колев и ролята на благоевградски компании, пише Марица..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай