Рашидов: Президентът трябва да бъде бащата на нацията

Той трябва да направи народа ни, общността ни, държавата ни, заяви бившият министър на културата

Рашидов: Президентът трябва да бъде бащата на нацията | StandartNews.com

„Някой си поигра на политика. Това има цена. Три поредни избори струват половин милиард на българския данъкоплатец”. Това коментира бившият министър на културата Вежди Рашидов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

Рашидов заяви, че, според него, президентската институция „трябва да представя българската нация пред света, да носи авторитета”. А голямата роля на президента била „да бъде бащата на нацията”.

„Да прибере синия, червения, зеления. Да направи народа ни, общността ни, държавата ни. Това не е малка роля!”, коментира Рашидов.

Той е категоричен, че трябва да спрат личните сметки във властта.

„Властта не е дадена, за да разчистваш сметки. Точно обратно – да правиш сметки, за да дадеш възможност за по-добро съществуване на твоята общност”, каза Рашидов.

Той каза, че  получил поздравителен адрес от президента Румен Радев за откриването на галерията си вчера. Рашидов обаче критикува президента за говоренето му срещу лидера на ГЕРБ.

„Бойко Борисов се смири вече. Той започва да мъдрува по правилен начин. Просто има опит в политиката. А Цецка Цачева е много умна, една жена с много добра позиция като председател на НС, една жена, която свърши много за НС. А това, че не е успяла в едно състезание, не е повод да се държим така лошо с достойнството на тази жена”, заяви Рашидов.

И припомни, че дори и да спечелиш няма нищо сигурно.

„Видяхте уникален случай - първи си на избори, а те изолират все едно, че те няма. Пак има опасност това да се случи”, каза Рашидов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай