Радев заплаши Борисов с новия главен прокурор

Президентът с препоръка към политическия проект на Петков и Василев

Радев заплаши Борисов с новия главен прокурор | StandartNews.com

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията, които лидерът на ГЕРБ отправя към държавния глава през последните дни.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с "празнична" критика към Обединителя на нацията

Според президента трябва да бъдат излекувани комплексите за политическата обреченост, защото именно Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели.

Държавният глава  се срещна с католическата общност в Раковски. Десетки жители на града посрещнаха президента с аплодисменти пред църквата „Пресвето сърце Иисусово“. Почетният консул на Италия Джузепе де Франческо предаде поздрави от посланика. С отец Младен Плачков и вярващите държавният глава каза молитвата Отче наш, след което поднесе цветя пред статуята на Дева Мария.

На излизане от храма Радев се снима с хората, а след това коментира пред журналисти и политическата обстановка в страната.

Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне 46-ото Народно събрание. „Първо - трябва да се актуализира бюджетът. Всички го очакваме. Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, коментира той.

На въпрос дали като кандидат за президент го притесняват избори 2 в 1 Радев отговори: „Трябва да организираме изборите по такъв начин, че гражданите справедливо, честно и обективно да изразят своя вот при две кампании, които ще се водят паралелно”, уточни държавният глава.

За политическите скандали около информацията за купуване на депутати президентът каза, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че „срива всякакви усилия да се постигне рационално решение”.

Коментар дойде и за евентуален нов политически проект на министрите от служебния кабинет - Асен Василев и Кирил Петков.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество”, заяви Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай