Радев: Партиите на власт нямат нужда от субсидии

Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори, посочи той

Радев: Партиите на власт нямат нужда от субсидии | StandartNews.com

Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и дори не се крият, коментира пред журналисти президентът Румен Радев по повод предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев за получен действителен глас от 1 юли до края на годината.

Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори, посочи той.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото, каза държавният глава. Но, според Радев, големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

Държавният глава призова да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ "Хемус" и инфраструктурното развитие на страната. Това е крайно некоректно, посочи той. Радев подчерта, че ветото му върху промените в Закона за държавната собственост и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за автомагистрали, скоростни пътища, газопроводи, жп линии и т.н., т.е. за националните обекти.

Президентът коментира актуални теми пред медиите след участието си в откриването на Шестия световен конгрес на информационните агенции в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай