Радев си призна за Корнелия Нинова

Той заяви, че никога не е снемал подкрепата си от Корнелия Нинова

Радев си призна за Корнелия Нинова | StandartNews.com

Президентът Румен Радев заяви днес пред репортери, че никога не е снемал подкрепата си от Корнелия Нинова. "И продължавам да я подкрепям в усилията й да превърне БСП в силна опозиция. Без силна опозиция всяка демокрация залинява", уточни държавният глава.

Що се отнася до несъгласията с уволнения от него съветник Калоян Методиев на изказването на Методиев, че е имал различия с президента във връзка с конституционните промени, Радев отговори, че няма как да има различие, защото всеки един от президентството спомага за реализацията на неговата политика.

За начина, по който е водил консултациите си за нова конституция, Радев заяви, че първият му разговор е бил с академичната общност. След това с неправителствени организации и граждани. „Разговори с експерти, с всички институции. И накрая бяха планирани разговори с политическите партии. Не виждам, че в момента имам основания да внасям моите предложения за промяна в конституцията. Ще ги внеса след изборите”, подчерта той.

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам“, подчерта Радев.

"Не се меся в делата на някоя партия. Но и не допускам никой да се меси в моите дела”, отсече той.

На въпрос дали ще се кандидатира за втори мандат, той заяви, че има много време. "България вече е в криза – политическа социална, но най-голямата е управленската. Благодарение на това управление България пропада. На това трябва да се сложи край с незабавни, честни и прозрачни избори”, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай