Радев с предупреждение към Кирил Петков и Асен Василев

Доверието на българските граждани не се дава даром, каза президентът

Радев с предупреждение към Кирил Петков и Асен Василев | StandartNews.com

Предупреждение към новите политически лидери Кирил Петков и Асен Василев отправи президентът Румен Радев при старта на консултациите за кабинет. „Продължаваме промяната” бяха първи на разговори с държавния глава.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков: Няма леви и десни. България иска доходи (ВИДЕО)

„Поздравявам ви за изборната победа. Убеден съм, че осъзнавате каква огромна отговорност ляга върху вас“, заяви Румен Радев. И допълни: "Тази година проведохме три избора за Народно събрание. В резултат и трите пъти връчвам първия управленски мандат на различни представители на парламентарните групи”.

Това е важно предупреждение, че доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява непрекъснато", каза Радев.

"Двете служебни правителства стабилизираха страната и показаха ясно, че може да има единодействие на хора с различни политически възгледи. Създадоха една добра основа за резултатно управление, насочено към проблемите на хората", каза още държавният глава.

"Едно ефективно управление под формата на коалиция може да съществува само ако има взаимно уважение между партньорите. Времето на едноличната премиерска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено от българските граждани по време на изборите. Важно за българските граждани е да знаят вашите приоритети и вашата готовност за формиране на ефективна управленска коалиция. Това е и смисълът на днешната среща", заяви Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай