Радев с изказване за втория служебен кабинет

Президентът на посещение в Смолянско

Радев с изказване за втория служебен кабинет | StandartNews.com

Нека не говорим за второ служебно правителство изобщо, преди партиите да са изчерпали всички опции.

Всичко е в полето на парламентарно представените политически сили.

Очаквам от тях разум, мъдрост и решения в интерес на хората

Това заяви президентът Румен Радев на въпроси от медиите в Чепеларе дали ще има нови избори и дали е оптимист, че БСП ще състави правителство, цитиран от Марица.

Държавният глава е на тридневно посещение в Смолянска област по покана на областния управител Стефан Сабрутев. Днес той бе посрещнат на площад „Олимпийски“ и отдаде почит пред Паметника на загиналите във войните чепеларци. Радев се срещна и с ръководството на общината, след като бе посрещнат по родопски с каба гайди.

Президентът Румен Радев от Чепеларе: Очаквам от политическите сили разум СНИМКИНовиниИнформация

Тази вечер президента е на посещение в смолянското курортно село Момчиловци. Момчиловските гайдари го приветстваха с родопска китка. Радев проведе делова среща с кметицата на Момчиловци Сийка Суркова в сградата на кметството, известна с уникалната си обредна зала с дърворезби в родопски стил. В срещата се включи и зам.-министърът на културата Пламен Славов, който днес е на посещение в Момчиловци. 

Президентът и делегацията ще присъстват на оперен концерт тази вечер в Норвежката къща, част от лятната академия за музикален театър, стартирала пилотно това лято в Момчиловци. Освен "Евридика" на Джулио Качини, програмата на концерта в родопското село включва Перголези, Глук, Хендел и Кавали, а в майсторския клас участват и изпълнители от Хага. 

Утре /събота/ Румен Радев ще посети Рудозем, Златоград, Мадан и Неделино и селата Смилян и Чепинци.

В неделя президента ще присъства на литургия в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян, след което ще посети Регионален исторически музей и Художествената галерия в областния град и ще проведе среща-разговор с представителите на институциите и общественици за перспективите за развитие на област Смолян.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай