Радев: Расте залогът за третия мандат

За да сполучим в третия мандат се иска диалог, компромис и консенсус, каза президентът

Радев: Расте залогът за третия мандат | StandartNews.com

Расте залогът за третия мандат. Това заяви президентът Румен Радев при старта на консултациите си с ръководството на "Демократична България". Той похвали политическата група като активен факкор в политическия диалог и попита дали трябва да се промени нещо в подхода на разговорите, за да се намери верният път.

За да сполучим в третия мандат се иска диалог, компромис и консенсус. Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство. Вчера колегите ви от ГЕРБ-СДС потвърдиха намерението си да върнат веднага втория мандат, след получаването му. Оттук расте и залогът за третия мандат. За да сполучим в този мандат се иска диалог и то активен, компромис и консенсус, коментира държавният глава.

„Вашата коалиция от самото начало на консултациите в 46-тото НС е активен фактор в диалога. Вие сте в непрекъснат контакт с другите партии. Трябва ли да се промени нещо в подхода за преговорите в НС, така че да се намери верният път , защото остава един трети мандат, който ни дели от това да имаме или не правителство“, посочи държавният глава.

Поставихте пръст в раната. Наистина залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред комбинация от кризи, а това дава ефект, който е непредсказуем, каза Христо Иванов, който вече заяви готовността на обединението му да поете третия мандат.

С третия мандат трябва да се опитаме да компенсираме дефицитите на подхода, когато ставаше въпрос за първия мандат, заяви Иванов. Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме" провалиха мандата на "Има такъв народ", отказвайки да го подкрепят, защото не са одобрили министрите в него. Христо Иванов искаше да одобрява всяко едно има, разкри в последното си интервю за БНР лидерът на ИТН Слави Трифонов и категорично заяви, че партията му няма да подкрепи правителство с третия мандат на която и партия да е то.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай