Радев монтира аптечка в заслон навръх Пирин

Така той се включи в благотворителна акция на планинските водачи

Радев монтира аптечка в заслон навръх Пирин | StandartNews.com

12 одеяла, аптечка с всичко необходими и други помощни средства доставиха планински водачи и президентът Румен Радев на заслона "Кончето" в Пирин. Освен това ремонтираха разрушената от вандали маса пред заслона, предаде бТВ.

"Труд" съобщава, че с прехода Румен Радев е изпълнил поет ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи, която беше отличена на националния конкурс „Доброволческа инициатива за 2018 година“. По време на церемонията президентът обещал сам да се увери как е възстановен заслонът “Кончето“, защото той е важен за сигурността на туристите.

Асоциацията направи благотворителна кампания, която набра средствата за възстановяването, а след извървян дълъг път, докато оправи документите на заслона.

Над 600 души бяха доброволците, които качиха на гръб материалите за заслона, а най-тежките бяха докарани до върха с хеликоптер. Уникалната инициатива получи наградата от конкурса „Доброволческа инициатива за 2018 година“, връчена на Асоциацията на планинските водачи лично от президента Радев.

Държавният глава коментира и 13-те кандидати с интерес към АЕЦ „Белене”, от които седем искат да бъдат стратегически инвеститори.

Добре е това, че има толкова засилен инвеститорски интерес, каза Румен Радев, но подчерта, че не смее да прави, каквито и да е прогнози.

Сред седемте кандидати да бъдат стратегически инвеститори в АЕЦ „Белене” има руски, китайски, корейски и германски компании.

Строителството на централата започва още по комунистическо време - през 1987 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай