Радев: Без партийна война,искам правителство!

Отправи призив към партиите да не се нападат необмислено

Радев: Без партийна война,искам правителство! | StandartNews.com

Президентът Румен Радев отправи призив към партиите да не се нападат необмислено, защото след тези избори вече трябва да бъде съставено редовно правителство.

"Да бъдат много внимателни, да търсят обединение около ценности, около приоритети, да не бързат да се нападат необмислено един друг, защото след това ще се срещнат в парламента и ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача за България - да съставят правителство. България трябва да има правителство след тези избори. Категорично.", каза Румен Радев.

"Вярвам че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори", допълни той пред журналисти в Пловдив.

Президентът коментира и санкциите, наложени от САЩ.

"Това е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом с Уганда, Судан, Саудитска Арабия.

Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение", каза още Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай