Първанов проговори за парите, Борисов и Радев

Хората бягат от БСП, защото не приемат Нинова за премиер, каза политикът

Първанов проговори за парите, Борисов и Радев | StandartNews.com

Аз съм единственият, който е бил на ръба на импийчмънта. Имахме тежки отношения с Борисов. Не е ново това, което се случва в момента между него и Радев. Това заяви президентът Георги Първанов в интервю за "Неделята на Нова".

"Толкова съм милиардер, че продължих да живея на 13-ия етаж в Красна поляна. И до момента търся ресурс да си издам книгата”, призна каза той. "Хората говорят, че децата ми са милионери, защото медиите пишат доста неща. Единият от синовете ми има скромни акции в един хотел, но акциите са скромни, а дълговете на хотела са милиони. Синовете ми работят в една малка IT фирма. Те не са милионери категорично", заяви Първанов.

"Тезата на ДПС за оставка на президента е просто морална оценка за поведението и на правителство и на президента. Няма как държавата да продължи да е в този хаос и в тази война. Катастрофата ще е страшна, ако няма диалог между институциите", категоричен бе Първанов.

Той прогнозира рокада на върха. Ако някой иска импийчмънт на Радев, ще го направи още по-голям герой. Пътят към срива и разрухата на държавата е разединението на институциите, каза политикът.

"Важно е да обсъдят онова, което ни предстои - новата вълна от коронавирус примерно", добави той.

"Аз съм един от онези, които са връщали властта. Никога не съм търсил реванш и сега няма да го търся от Борисов", заяви още Георги Първанов.

"Искаше ми се да видя българския президент наистина да има по-балансирана роля. Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Лесно е да критикуваш в момента Борисов и да го тикаш в ъгъла. Не бива да обезоръжаваш опонента, а да му се остави изход”, сподели опита си Георги Първанов.

 "Ако нямаше това искане непременно да се случи служебното правителство с някакъв подтекст, че следва разправа, според мен Борисов щеше да си тръгне. Аз не съм правил нито едно служебно правителство", каза президентът. Първанов посъветва Борисов да укрепи партията си и да остави премиерския пост.

"Да излъчи някой друг за премиер, а ако нямат сили за това, нека седнат на резервната скамейка и да си починат. Всеки е обречен рано или късно на почивка. Ако някой иска да се мери с Тодор Живков, объркал е времето”, каза той.

Първанов коментира и случващото се в БСП и най-вече лидерът на левицата. "Не искам да помрачавам успеха на Нинова, той изглежда внушителен, но смятам, че една от причините БСП да загуби на два пъти, след като е на ръба, е заявката на Нинова да бъде премиер. Хората не могат да я възприемат в такава роля. Не всеки може да бъде премиер", смята Първанов. "Тръгнах си от политиката, защото това вече не е моята политическа епоха", призна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай