Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов

Премиерът чака демонстрантите да се изтощят, коментира политологът

Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов | StandartNews.com

Три послания чухме на 6 септември. Първото е на президента за обединение срещу „шайката“, второто е на Борисов за обединение въобще – „дайте да не разединяваме нацията“,  третото на Каракачанов. Той каза „обединението е да седнете вие двамата и да се разберете“.  Този прочит на поредното политическо разделение, демонстрирано и в Деня на Съединението, даде политологът Първан Симеонов в студиото на бТВ.

„И трите неща са верни. Това, което най-много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед“, смята Първанов, според когото засега обществото симпатизира на протеста, но това може да се промени.

„Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигне до вратата“, заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на „игра на честта“ и е късно да се говори за оставката му. 

 

Борисов недоумява откъде му дойде това. Той смяташе, че 2020 г. ще му бъде за тур за овации, още повече че имаше висок ситуационен рейтинг от кризата с коронавируса, каза Симеонов.

Борисов чака протестът да се изтощи, партизира и омаломощи, а това е напълно възможно. Радев също е в силна позиция и може да „налива гориво“ в гражданското недоволство, заяви политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай