Протестът затвори движението пред парламента

Първи искри между БСП и ГЕРБ по вота на недоверие

Протестът затвори движението пред парламента | StandartNews.com

Протестът затвори движението пред сградата на Народното събрание. Още в 7 ч. пред паметника на Цар Освободител се събраха първите хора, които скандират „Оставка” на правителството. Полицаите направиха кордон пред парламента. Но хората, които са недоволни, че не могат да обградят цялото Народно събрание, започнаха демонстративно да пресичат пешеходната пътека към БАН. Със събирането на множеството движението на жълтите павета пред НС бе спряно.

ВИЖ ОЩЕ: Умни и красиви готвят гражданско неподчинение

Депутатите влизат от задната страна на парламента – през служебния вход. В кулоарите вече прехвърчаха първите искри между БСП и ГЕРБ заради вота на недоверие към правителството.

ВИЖ ОЩЕ: Горещ старт на деня: Протестът опасва парламента

Корупцията остана основен белег на това правителство. Днес вече показва, че е нанесла непоправима щета, каза мотивите за вота на недоверие, който започва да се гледа след минути, депутатът от БСП Георги Свиленски. Той посочи като примери „Апартаментгейт”, непотърсените от Васил Божков 700 млн. лв. такси в хазната, големите обществени поръчки за пътища.

Кой внася вота? През  2001 г. излезе книга, според която емблематичен пример за корупция при приватизация е Техноимпекс, контрира Красимир Ципов от ГЕРБ. Той попита как 28-годишната днешна соцлидерка Корнелия Нинова е получила тогова 70 000 долара и компенсаторки, за да придобие предприятието за милиони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай