Прокопиев се похвалил, че взима властта до седмици

Николай Бареков с нов опит да стигне до плажа на "Буджака"

Прокопиев се похвалил, че взима властта до седмици | StandartNews.com

Бизнесменът Иво Прокопиев се е похвалил, че „взима властта до няколко седмици и след това ще управлява държавата с неговите приятели от партия СИК“. Това съобщи бившият евродепутат и настоящ лидер на „Антикорупционния фронт“ Николай Бареков в живо включване във Фейсбук. Ден след като се опита да стигне до завзетия от Прокопиев плаж край скалите на Буджака, Бареков опита да акостира на ивицата с катамаран.

Оказа се обаче, че това е невъзможно, тъй като предвидливо във водите около вилата на Прокопиев са разпънати рибарски мрежи, които спират лодките да стигнат до брега. Според Бареков, който анонсира пътуването си с лодка ден по-рано, освен мрежите Прокопиев се е подготвил и с друга бариера срещу неканени гости – частно НСО.

От лайфа на бившия евродепутат се вижда, че една от пътеките, които водят до плажа на Буджака, се охранява от двадесетина едри момчета, които са разпънали на скалите хавлиени кърпи като камуфлаж, че „плажуват“.

В действителност обаче те останаха над час (колкото траеше разходката на Бареков около Буджака – б.р.) прави на скалите, докато един от тях следеше нещо в телефона си. Според експредставителя ни в Брюксел младежът е следял във Фейсбук лайфа му, за да се подготвят, ако евентуално Бареков реши да акостира на брега.

По време на живото включване Бареков съобщи още, че след акцията му от вторник, която разкри, че Прокопиев не просто е завзел плажната ивица, но и дори е пуснал отходна тръба в морските води, е получил много предупреждения. Едно от тях дошло от „близък негов приятел“. Със съобщение във Фейсбук той го предупредил, че Прокопиев не е доволен от акциите му и затова „лоши неща чакат него и семейството му“. Бареков обясни и че сутринта в сряда е имало масирани проверки на лодките в района с цел да се установи кой е предоставил плавателен съд на бившия евродепутат. Заради заплахите той се закани да сезира и властите.

„Прокопиев и новата му партия СИК не могат да ме уплашат. Старите политици на прехода опитаха да яхнат протестите и омърсиха гражданската им енергия. Събраните момчета може би са симпатизанти на новата партия СИК на Прокопиев. Тоест това е едно своеобразно частно НСО на негово подчинение. Самият Прокопиев има влияние върху МВР и службите и цялата държава – от Маджо до Борисов“, обясни още Бареков.

По време на лайфа му пък на плажната ивица се появиха няколко човека, за които бившият евродепутат посочи, че това са Прокопиев и семейството му – „дошли на плаж, за да се поглезят с шампанско и черен хайвер, докато българският народ няма достъп до крайбрежната ивица”.

Ден по-рано в предаване на живо по Фейсбук, продължило над час, Бареков показа нагледно как бизнесменът е блокирал най-живописното кътче на полуострова – скалите на Германката, заграждайки с масивни огради заедно с ортаците си свободния достъп не само до тях, а и до морето.

Пътят до ивицата е възможен единствено по опасна стръмна козя пътека, по която на всичкото отгоре се оказа, че в продължение на години са се стичали мръсните води от имението, мечта на всяки протестър. Правен е и спешен опит за заличаване на фекалния теч с цимент, излят в понеделник вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай