Прогноза - приемат правителството на Слави

Това коментира политологът Димитър Ганев.

Прогноза - приемат правителството на Слави | StandartNews.com

"Не мисля, че Слави Трифонов ще даде заден. Предложи ли се този кабинет за гласуване на Народното събрание, каквото вярвам, че ще се случи, той ще мине. Много ми е трудно да кажа с какво мнозинство, но ще мине. Не изключвам да се влезе в някакви разговори и да се търсят допирни точки между „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Вариантът с гласуването на ГЕРБ е последен, ако не се стигне до консенсус между останалите. Това коментира в интервю за Фрог Нюз политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

На този етап ми се струва, че този кабинет ще бъде гласуван, въпреки декларациите на по-голяма част от политическите формации. Не мога да кажа кой и как ще гласува, но политическата логика следва, че кабинетът ще мине. Мотивът да няма предсрочни парламентарни избори е много по-силен за партиите, отколкото да се ходи на нови избори. Погледнете ГЕРБ пред каква дилема са изправени.

Единият вариант е да остави служебния кабинет, който беше впрегнал огромен държавен ресурс и непрекъснато атакуваше партията и то във важен предизборен период за тях. Другият вариант е служебното правителство да падне от власт и да дойде един кабинет, който далеч не изглежда като кабинет на изчегъртването или като някакъв ревизионистки кабинет.

В случая по-малкото зло за Борисов сякаш е кабинетът на Трифонов. Дори само ГЕРБ стигат, въпреки че аз не мисля, че само те ще подкрепят този кабинет. Според мен ще има по-широка подкрепа. Не изключвам и вариант, в който да се влезе в някакви разговори – не от Трифонов, а от Николай Василев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай