Привилегировани! Ще искат ли зелен сертификат от депутатите?

Председателският съвет не взе решение

Привилегировани! Ще искат ли зелен сертификат от депутатите? | StandartNews.com

Председателският съвет в Народното събрание не взе решение по въпроса със зеления сертификат за достъп до парламента.

Това съобщи след заседанието председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя разясни, че са поставили темата за обсъждане, но част от колегите ѝ са възразили, тъй като така били нарушавани правата на народните представители.

Категорично "против" подобно изискване по-рано днес се обявиха от "Възраждане". От "БСП за България" също са  "против". "Имаме си аргументи. Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, трябва да спазваме всички мерки", каза председателката на социалистите Корнелия Нинова. "Продължаваме Промяната" и "Има такъв народ" ще вземат решение на по-късен етап. От ДПС по-рано изразиха надежда в полза на приемането на подобно предложение.

Христо Иванов, съпредседател на ПГ на "Демократична България" коментира, че не се е стигнало до общо решение по въпроса за зеления сертификат. Любомир Каримански от "Има такъв народ" разясни, че те ще вземат по-късно своето решение като парламентарна група. Председателят на ПГ "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров пък коментира, че въпросът със зеления сертификат не е решение, което трябва да се вземе на Председателски съвет. Той обясни, че ще проучат въпроса."Ще получим допълнителни мнения, ще се консултираме и ще вземем решение. Ние сме ваксинирани, призоваваме хората да се ваксинират и трябва да уеднаквим правилата в държавата, както и да даваме пример в тази тежка епидемична обстановка, за да можем да преминем към по-нормален начин на живот", коментира депутатът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай