Премиерът с голямо разкритие за Радев. Коментарът му

Няма нито своя квота, нито свои роли в кабинета

Премиерът с голямо разкритие за Радев. Коментарът му | StandartNews.com

Новото правителство е посрещнато от много проблеми във всички възможни сектори, но има приемственост и приятелски подход между новия кабинет и предишния служебен, заяви Петков.

"Например предишният министър-председател сега е част от новия кабинет. Това даде възможност, когато имам първи въпроси още в първите дни, да мога да имам човек, когото да попитам. Миналия път, когато бях просто в ролята на министър, нямах тази приемственост, защото ми предадоха кабинета и ми казаха да се оправям", обясни той.

"Приоритет номер едно е да дадем достъп на хората, но приоритет номер две е да видим, как тези пари, които ще дадат този достъп, ще бъдат похарчени", каза Петков.

Премиерът заяви, че до този момент в коалицията няма пробойни и търкания, а проблемът е в първоначално сгрешената дата на мораториума.

"Нашата коалиция има опитни хора в парламента, има и по-неопитни, но всичките са с правилната мотивация да са там. Да, може още една-две седмици да могат да минават такива игрички и машинации, но тези хора са умни и ще се научат. Оттук нататък с тази правилна мотивация аз вярвам, че коалицията ще взима правилните решения.

Петков категорично заяви, че президентът Румен Радев няма нито своя квота, нито свои роли в кабинета:

"Още като министър, когато бях в неговия служебен кабинет, аз неведнъж се похвалих, че никога не получих обаждане от него, дори когато бях назначен в служебния кабинет. От тази гледна точка аз много уважавам президента Радев в начина, по който сме работили, но той по никакъв начин нито е изисквал, нито сме комуникирали за някакви кадри, хора".

Единствените хора, пред които Кирил Петков се чувства длъжен и отговорен, са избирателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай