Премиерът Петков каза тежката си дума за цените на тока

Цените на тока вече ще се увеличават само в краен случай

Премиерът Петков каза тежката си дума за цените на тока | StandartNews.com

Цените на тока вече ще се увеличават само в краен случай, след като са орязани всички разходи, предупреди премиерът Кирил Петков в началото на днешното правителственото заседание.

Замразяването на цените на тока вчера за мен е важен знак, че оттук-нататък преди да има сериозен анализ в енергийната система не може просто да даваме допълнителните разходи към крайните потребители, допълни Петков.

Той обясни още, че вчера е проведен конструктивен диалог с областните управители. Днес очаква пълен доклад от тях за щетите в конкретни цени и количества, за да може веднага да бъде отпусната помощ. И за да сме сигурни, че изразходваните средства ще бъдат проверени в разходната част, подчерта министър-председателят.

Шест от деветте точки в дневния ред на заседанието на Министерския съвет днес са свързани с отпускане на допълнителни средства в образованието. Радвам се, че МОН даде няколко точки за повече инвестиции в детски градини и училища. Радвам се че на първото ни заседание започваме с това и то ще бъде приоритет на Министерския съвет, заяви Петков.

Той уточни още, че предстои да пътува с министъра на външните работи за Брюксел, за да представи приоритетите на новото правителство пред европейските лидери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай