Премиерът Бойко Борисов пристигна в Сараево

Ще се срещне с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Сараево | StandartNews.com

Ще бъде обсъдена свързаността в областта на инфраструктурата, бизнеса, дигитализацията

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Сараево, където ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните - участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Той бе посрещнат от Августина Цветкова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Босна и Херцеговина и дипломати от посолството. Форумът се провежда днес и утре в курорта Яхорина и е посветен на икономическото сътрудничество в региона.

В рамките на днешната програма министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган. По-късно Борисов ще участва в официална вечеря, давана от Милорад Додик - председател на Председателството на Босна и Херцеговина, Желко Комшич и Шефик Джаферович - членове на Председателството на Босна и Херцеговина.

По време на Срещата на върха ще бъде обсъдено засилването на свързаността в областта на инфраструктурата, бизнеса, дигитализацията и връзките между младите хора, които са основните приоритети на председателството на Босна и Херцеговина на ПСЮИЕ.

В програмата за утре е предивдено да се състои пленарна сесия на държавните и правителствените ръководители на страните - участнички в ПСЮИЕ. След това те ще приемат съвместна декларация. По-късно през деня, премиерът Борисов ще се срещне с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски и с председателя на Председателството Милорад Додик.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай