Преизбраха И.Михайлова за зам.-председател на либералите в ЕП

Евродепутатът от ДПС е кандидат и за вицепрезидент на Република България

Преизбраха И.Михайлова за зам.-председател на либералите в ЕП | StandartNews.com

Вчера и днес „Обнови Европа“, в чийто състав влизат либералните партии, членове на  АЛДЕ, Европейската Демократическа партия, както и „Република напред“ на френския  президент - Еманюел Макрон, проведоха избор на ново ръководство, което да насочи  работата на центристката група през оставащата втора половина на мандата на  Европейския парламент до 2024г.  

За председател на групата „Обнови Европа“, на мястото на наскоро оттеглилия се Дачиан Чолош, бе избран французинът Стефан Сежорне от „Република напред“.  

Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова отново бе избрана за заместник-председател на  политическата група, с най - много гласове - 78 от гласувалите 83 члена на групата. Редом  с българския евродепутат, в Бюрото на групата „Обнови Европа“ бяха избрани и членове  от Унгария, Испания, Белгия, Дания, Италия и Румъния. 

„Безспорно преизбирането ми е атестация за уважението на колегите към принципите и  позициите, които неотменно отстоява Движението за права и свободи. Продължавам да  работя за по-гъвкава и ефективна дейност на институциите на ЕС и за интегриране на  важните и за ДПС, и за целия ЕС политики - за напредък по Зелената сделка, за чиста  енергия, внедряване на иновации и за по-добър живот за нашите граждани.“, заяви Искра  Михайлова, непосредствено след гласуването. 

Европейските партньори на ДПС виждат в партията предвидим партньор с ясни и добре  обосновани позиции, изтъкнаха от пресцентъра на делегацията на Движението за права и  свободи. Евродепутатът Искра Михайлова работи всеотдайно по приоритетите на група  „Обнови Европа“ и често ръководи диалог и баланс в една от най-конфликтните работни 

структури, посветена на устойчивост и структурни политики. Преизбирането й за  заместник-председател на групата отразява както работата й, така и признанието за ДПС  като стабилна и надеждна политическа сила, с приоритети и европейска визия за  развитие, съвпадащи с тези на центристко-либералното семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай