Кирил Петков: Няма леви и десни. България иска доходи (ВИДЕО)

Ръководството на „Продължаваме промяната” вече е на „Дондуков” 2

Кирил Петков: Няма леви и десни. България иска доходи (ВИДЕО) | StandartNews.com

Преговорите при президента Румен Радев за съставяне на правителство започнаха. Ръководството на „Продължаваме промяната” вече е на „Дондуков” 2. В разговорите участват Кирил Петков, Асен Василев и лидера на ПГ на ПП Андрей Гюров.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с предупреждение към Кирил Петков и Асен Василев

Осъзнахме, че е абсолютно наложително да има правителство, което да реши спешните проблеми, каза лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, който е кандидат за премиер . Взели сме тази отговорност присърце и в най-скоро време ще представим кабинет, базиран на 4 партии, каза Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Две нови министерства. Кога ще има мандат?

Той разказа как са протекли преговорите за правителство. Това, което се случи през последните дни бе за първи път направено. Излъчвахме разговорите онлайн, очертахме 18 работни групи. Подготвихме 10 страници от мерки, които трябва да се вземат спешно, каза Петков.

Той съобщи, че коалиционният документ е завършен снощи в полунощ и веднага след това, още през нощта, е разпратен на останалите партии от коалицията – Има такъв народ, БСП и Демократична България, за одобрение.   

Добрата новина е, че в 18-те групи постигнахме над 90% съгласие за общи политики, каза Петков. И допълни: Разбрахме, че няма значение дали си ляв, десен или в центъра, каквито сме ние, България има нужда от магистрали и от добри доходи, каза Петков.

„Поздравявам ви за изборната победа. Убеден съм, че осъзнавате каква огромна отговорност ляга върху вас“, заяви Румен Радев.

"Тази година проведохме три избора за Народно събрание. В резултат и трите пъти връчвам първия управленски мандат на различни представители на парламентарните групи. Това е важно предупреждение, че доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява непрекъснато", каза Радев.

"Двете служебни правителства стабилизираха страната и показаха ясно, че може да има единодействие на хора с различни политически възгледи. Създадоха една добра основа за резултатно управление, насочено към проблемите на хората", каза още държавният глава.

"Едно ефективно управление под формата на коалиция може да съществува само ако има взаимно уважение между партньорите. Времето на едноличната премиерска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено от българските граждани по време на изборите. Важно за българските граждани е да знаят вашите приоритети и вашата готовност за формиране на ефективна управленска коалиция. Това е и смисълът на днешната среща", заяви Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай