Правим нова офанзива за отмяна на пакет Мобилност

В свое писмо транспортните министри на България, Унгария, Литва, Полша, Кипър, Латвия, Малта и Румъния настояват ЕС да се откаже от пакета

Правим нова офанзива за отмяна на пакет Мобилност | StandartNews.com

Общо 8 държави-членки поискаха Европейският съюз да окаже подкрепа на превозвачески фирми, засегнати от пандемията от коронавируса, и прекратяване на работата по реформи на условията за работа на шофьорите на товарни камиони, предаде Ройтерс.

В свое писмо транспортните министри на България, Унгария, Литва, Полша, Кипър, Латвия, Малта и Румъния настояват ЕС да помогне на транспортните фирми, както обмисля да направи и с авиокомпаниите.

„Вместо това ние сме на път да одобрим първия пакет „Мобилност“, който, заедно с последствията от коронавируса, буквално ще сложи край на много превозвачи“, се казва в писмото, изпратено до Европарламента, Комисията и Съвета.

Още преди пандемията същите предимно източноевропейски държави обмисляха съдебна битка с реформата за превозвачите, която според тях ще ги постави в неравностойно положение и ще ги принуди камионите да правят празни курсове.

Но мнозинството страни членки и Европейския парламент се споразумяха през декември за реформата, която е наложена от по-богати държави като Франция и Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай