ПП Възраждане с официална позиция за НАТО

Категорично срещу нови войски на алианса у нас

ПП Възраждане с официална позиция за НАТО | StandartNews.com

ПГ на партия Възраждане излезе с официална позиция относно разполагането на оше войски на НАТО на наша територия. Ето какво написаха депутатите. 

Ние, народните представители от Парламентарната група на партия Възраждане, изразяваме своето категорично несъгласие с намеренията, заявени от генерал Тод Уолтърс – командващ силите на НАТО в Европа, за разполагане на още военни части на НАТО на българска територия.

Никой не е питал българският народ дали иска България да бъде член на НАТО. Никой не ни е питал дали искаме американски войски безплатно да ползват български военни бази на нашата земя. Никой не ни е питал дали искаме да се превръщаме във фронт срещу Русия или която и да е друга държава.

България трябва да пази своя национален суверенитет и това включва недопускането на чужди войски на територията й. Дори по време на война и поражение, в България не е имало чужди войски постояннно. Считаме за национално предателство всеки опит на българска земя да се допуснат чужди войски.

В момента няколко хиляди американски войници се намират вече в България съгласно Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано от правителството на Сергей Станишев. Американските военни на българска територия, ако извършат престъпление, е договорено да не бъдат съдени по българските закони.

Всички помним инцидентът в Чешнегиово миналото лято, когато американски военни нахлуха на бългаска земя и се гавреха с български граждани, без каквато и да било реакция на държавата ни. Това се размина без никакви последици за нашствениците. България е превърната в почти окупирана територия, а български политици продължават да предават българските национални интереси.

 Изразяваме категоричното си несъгласие за разполагане на войски на НАТО на българска земя, като настояваме правителството и Народното събрание да преразгледат споразумението за военните бази на САЩ в България и да го прекратят. Ние от Парламентарната група на Възраждане, ще внесем проект за решение в тази насока.

Разбираме зависимостта на голяма част от българските политици от чужди посолства, но историята е показала, че за предателството прошка няма. България трябва да пази своята независимост и това може да стане само с независима и силна българска армия. Защото, който не храни собствена армия, храни чужда.

Евроатлантическите ни съюзници настояваха за унищожаване на българското въоръжение и реформи в армията ни, удобни за тях. България наряза собствените си самолети, за да поръчва прескъпо американски модел от миналия век на непосилна цена, платена авансово. Призоваваме българските политици да пазят суверенитета на България и да не се превръщат в национални предатели. И изразяваме нашата решимост да се противопоставим с всички средства на поредното национално предателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай