Политолог разкри плановете за президентска партия на Кирил Петков

Вече гладят структури, каза Калоян методиев

Политолог разкри плановете за президентска партия на Кирил Петков | StandartNews.com

Новият политически проект около президента и служебното правителство е в напреднала фаза на изграждане. Това разкри в интервю за бТВ политологът д-р Калоян Методиев от институт "Рего". Според него това се доказва от думите на самият министър-председател, който каза, че би го подкрепил. Стефан Янев няма да кихне без разрешение от Румен Радев. Нещата явно са координирани с президента, заяви Методиев.

„Вижда се, че са в напреднала фаза на изграждането на партийни структури. Дори Христо Иванов каза, че би подкрепил проект около Кирил Петков и Асен Василев“, допълни още Калоян Методиев.

"Чувам, че в страната се създават структури и се привикват хора от "Демократична България" и от БСП. Когато се прави политически проект, докато си във властта, е лесно. Но когато се заявиш и трябва да изкараш хората, да заявиш програма, тогава ще стане много по-сложно и трудно и може да последва разочарование. Не съм убеден, че това ще помете партийната система и че ще е повторение на проекта Симеон Сакскобургготски", коментира политологът.

По думите на Методиев, ако такъв проект бъде създаден, основният губещ ще е "Демократична България". "Щетите за БСП биха били периферни, защото там става въпрос за тази услужлива вътрешна опозиция, която работеше досега за Мая Манолова, на предишните и по-предишните избори, и която работеше по стратегията „отслабваме БСП и подкрепяме логистично ГЕРБ, за да може ние да сме алтернативата“. Ще се търси и националистически вот", отбеляза политологът. Той допълни, че е напълно възможно новата партия да прескочи бариерата още на предстоящите парламентарни избори.

„Ще се търси обявяване в последния момент, за да нямат време другите партии да издигат свои кандидати за президент“, каза още Методиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай