Политолог каза посланията на служебния кабинет

Той ще търси баланс, каза Димитър Ганев

Политолог каза посланията на служебния кабинет | StandartNews.com

Посланията на служебния кабинет разтълкува политологът Димитър Ганев пред нова тв. Има някалко послания. Към "червените" - Янаки Стоилов, икономическия блок е към "Да, България". Анти-ГЕРБ линията - Бойко Рашков и намигване към протестите – Велислав Минеков, коментира Ганев. И заяви: „По принцип служебните правителства се стараят да правят баланс. Защото по конституция президентът трябва да е балансьор.”

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

"Президентът заявява, че може да действа на политическата линия, не само с думи, а с изпълнителната власт", допълни колегата му Слави Василев.

"Случаят със Стефан Янев показва, че Румен Радев поема цялата отговорност за този кабинет. Той винаги е бил функция на Радев. В първия служебен кабинет премиер бе проф. Герджиков, който имаше собствена политическа биография", допълни Ганев. "Стефан Янев е много близък на президента", каза и Слави Василев.

"Бойко Рашков е свързан с левицата и отявлен опонент на ГЕРБ", каза още Ганев. "Повечето от министрите са непознати на хората. Но интересна е фигурата на Янаки Стоилов. Той е от 30 години в БСП. Той не е опозиция, но и не е твърд поддръжник на Корнелия Нинова. Той е поискал оставката й", допълни Ганев. "Той е намигване към симпатизантите на БСП, че Радев не е скъсал с партията", допълни Василев.

" Атанас Пеканов е млад човек, на когото се дава шанс да изпъкне", каза още Слави Василев. "За разлика от икономическите министри, които са към градската десница, той е с ляво мислене", допълни го Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай