Подкрепата за бизнеса – пари за всеки заявил

Справяне със здравните социалните и икономически последици от пандемията е основният приоритет

Подкрепата за бизнеса – пари за всеки заявил | StandartNews.com

Нови мерки за подкрепа на бизнеса в коронакризата поиска вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в парламента, на който обясни какво получава България от ЕС след инфарктното гласуване на европейския бюджет снощи.

ВИЖ ОЩЕ: Дончев с новини за кабинета и протеста

Не 5 000 фирми да пишат 2 месеца проекти и накрая само 700 от тях да получат средства. На практика всеки заявил трябва да получи средства. Това е ефективната помощ, каза Дончев, признавайки по този начин, че досега мерките на практика не работят ефективно. Когато всички ще получат пари, тогава няма корупция, категоричен бе Дончев. Той очерта 4 основни приоритета пред България:

1. Справяне със здравните социалните и икономически последици от пандемията. Това е основният фокус за следващата половин година, каза вицепремиерът.

2. Подготовката на всички документи за пакета финансиране

3. Огромните енергийни проекти

4. Създаване на организация за машинно гласуване. Нужно е да се допълнят текстовете в изборния кодекс. В него липсват детайли – какви машини - с тъч скрийн или които броят, кой ги внася и т.н., каза Дончев. По думите му ЕС в послединте 4 дни доказа, че от него има смисъл за европейските граждани и държави. Единственият възможен вариант бе паневропейски план, категоричен бе вицепремиерът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай