Почетен шпалир за Вучич на летището/ВИДЕО/

Премиерът Бойко Борисов посрещна сръбския президент

Почетен шпалир за Вучич на летището/ВИДЕО/ | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов посреща сръбския президент Александър Вучич с приятелска прегръдка, а почетен шпалир приветства госта на летище „София”. Борисов изтъкна пред него, че той е първият лидер, който идва у нас след карантината около коронавируса. Той поясни, че има символика в това. Борисов заяви, че иска да му покаже какво сме свършили до момента по двата големи инфраструктурни проекта – магистрала „Европа” и Балкански поток и, че не сме спиртали работа въпреки епидемията от коронавируса. "И като видиш да кажеш на сръбския народ, че се работи денонощно", обърна се Борисов към Вучич, който на свой ред му благодари за поканата.

">

Двамата трябваше да проведат среща, като след това се качиха на правителствения хеликопер, за инспектират от въздуха магистрала "Европа" и "Балкански поток".

Малко по-късно от МС припомниха, че тема на разговорите ще е развитието на транспортната и енергийната инфраструктура. В началото на месец ноември миналата година премиерът Борисов прие поканата на президента Вучич и участва в официалното откриване на новоизградения автомагистрален участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш, Сърбия. Борисов и Вучич разговаряха по приоритетните за двете страни теми и по време на срещата им през януари месец тази година в Истанбул, където участваха в церемонията по откриването на газопровода „Турски поток“.

">

Отличните двустранни отношения между България и Сърбия бяха потвърдени и при посещението на министър-председателя в Белград през 2019 година, когато президентът Вучич удостои българския премиер с най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“ за изключителните заслуги на Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между двете държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай