Плевнелиев с люта закана към Радев. Ето я

Ще си намерим кандидат, който да го събори на изборите

Плевнелиев с люта закана към Радев. Ето я | StandartNews.com

ГЕРБ ще търси такава фигура за свой кандидат-президент, че Румен Радев да бъде победен. Това коментира Росен Плевнелиев.

„Аз считам, че ще има кабинет. Трите популистки партии ще се опитат да направят всичко възможно. Съвсем друг е въпросът колко дълго ще изкара животът на този кабинет“, това заяви пред bTV Radio Плевнелиев.

„Първо, не вярвам, че новото Народно събрание ще изкара пълния си мандат. Второ, считам, че никой няма повод да празнува, защото бяхме свидетели на рекордно ниска избирателна активност.

Това не надгражда нашата демокрация, а я отслабва“, допълни той.Въпреки това обаче според Росен Плевнелиев правителство ще има.„Ще го кръстят експертно. Нека не забравяме, че ДПС от две години иска експертно правителство, така че волята на ДПС и този път ще се случи.

Оттам нататък това експертно правителство със сигурност няма как да изкара пълен мандат. Ако искаха да изкарат пълен мандат, трябваше да има програми, приоритети, ясен диалог, коалиция, коалиционно споразумение, ясно разбирателство между трите политически партии, които подкрепят това правителство

.Също така, носене на отговорност от всяка една от тях за управление, неуправление, политики или министри. И на това отгоре трите популистки партии не могат да имат мнозинство, така че те ще стоят и ще се надяват на подкрепата на БСП и ДПС, които са добре смазана машина. Такова правителство няма бъдеще“, сподели Плевнелиев.

„Имунизирахме се по 20 000 човека, сега сме по 2000 на ден. Имаме скандален здравен министър, който се изпокара с водещите болници в България. Считам, че това е един изключително провален министър популист. Някой трябва да дойде и да стъпи на здрава основа по време на пандемия в здравеопазването, защото ще дойде нова вълна и това ще е огромен проблем за нашата икономика“, каза още Плевнелиев

.Той обаче похвали други трима от служебните министри – Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков. Плевнелиев призна, че самият той също е канил Кирил Петков при съставянето на второто служебно правителство по време на неговия мандат на Дондуков 2, но тогава той е имал служебни ангажименти и не е приел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай