Петков и Шарл Мишел с общо решение за цената на тока

Премиерът потвърди желанието ни за присъединяване към Шенген

Петков и Шарл Мишел с общо решение за цената на тока | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Valdis Dombrovskis в рамките на първото си работно посещение в Брюксел. По-рано през деня премиерът Петков разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с председателя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и председателят Шарл Мишел се обединиха около мнението, че е необходим общ координиран европейски подход с цел овладяване на тази извънредна ситуация. В хода на разговора българският министър председател потвърди стремежа на страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство.

По време на срещата си със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис премиерът Кирил Петков обсъди Националния план за възстановяване и устойчивост, както и проблема с високата инфлация.

В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха участие заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и говорител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и постоянните представители на Република България на ЕС и НАТО.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай