Петков назначи шестима зам.-министри, има известни имена

Уволни четирима от финансите и МВР

Петков назначи шестима зам.-министри, има известни имена | StandartNews.com

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени шестима заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев има магистърска степен по право в Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Дълги години работи на различни позиции в системата на Министерството на вътрешните работи /МВР/, сред които заместник-директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в периода 2015-2020 г., а от юли 2020 г. до момента е заемал длъжността заместник-главен секретар на МВР.

Доц. д-р Георги Йорданов е назначен за заместник-министър на здравеопазването. Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно Събрание. От 2014-а до 2017 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ - Пловдив, а през периода 2011 - 2014. г е бил управител на МБАЛ "Св. Мина" - Пловдив".

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите. Той е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил директор на природен парк "Витоша". До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство - опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години той е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда, дипломант на Института по Зоология към Българската академия на науките.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000 - 2009 г. тя е работила в Министерството на енергетиката, отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти. От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. тя е директор "Проекти и инвестиции" в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в Софийския университет "Св. Климент Охридски", завършила е и University of Birmingham във Великобритания.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи - Венцислав Катинов и Емил Ганчев, се казва съобщението от правителствената пресслужба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай