Петима министри с високи оценки. Ще останат ли?

Бъдещото управление трябва да следва посоката и стандарта, зададени от служебните министри, казаха Христо Иванов и Мая Манолова

Петима министри с високи оценки. Ще останат ли? | StandartNews.com

"Бъдещото управление трябва да следва посоката и стандарта, който зададоха повечето от министрите в служебното правителство". Това обявиха парламентарните групи на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" след консултации, посветени на тяхната обща подкрепа за бъдещия кабинет на "Има такъв народ".

"На тази база ще преценяваме имената, които ще ни бъдат предложени", заяви Мая Манолова.

Тя бе категорична, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" се присъединяват към високата оценка на "Демократична България" за министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, изразена по-рано днес в парламентарна декларация от Христо Иванов. Манолова добави към тях Бойко Рашков и Атанас Пеканов.

Христо Иванов и Мая Манолова заявиха, че те не предлагат въпросните министри, нито имат желание за министерски кресла в правителството на ИТН. Но сериозно се застъпиха за петимата служебни министри. "Те създадоха висок стандарт, който хората очакваха. Не предлагаме, а казваме, че трябва да се следва посоката и стандарта, който те зададоха", обясни Манолова.

Двете политически групи имат още едно условия за подкрепа към "Има такъв народ" - гаранции, че ДПС и ГЕРБ няма да имат никакво влияние в управлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай