Патриотите при Борисов за наследник на Нено /ОБНОВЕНА/

Най-вероятно в стола на Нено Димов сяда Ревизоро

Патриотите при Борисов за наследник на Нено /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Най-вероятно в стола на Нено Димов сяда Ревизоро

Коалиционният съвет на управляващата коалиция вече се събира в кабинета на премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, за да избере наследник на Нено Димов. В петък министърът на околната среда подаде оставка, след като бе арестуван заради водната криза в Перник. Според прокуратурата той е подписвал източване на вода от язовир „Студена” към „Стомана” и Топлафикация в миньорския град, въпреки че е имал данни за недостиг на вода в язовира. През уикенда съдът остави Димов постоянно в ареста. Той стана първият в най-новата ни история действащ министър с повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост.

Три имена ще бъдат обсъждани по предложение на ВМРО, тъй като МОСВ е квота на патриотите. Това са дясната ръка на Красимир Каракачанов – Искрен Веселинов, съпредседател на групата на патриотите в НС, Емил Димитров – Ревизоро, депутат от патриотите и Николай Кънчев – настоящ заместник-министър на екологията с ресор управление на отпадъците.

Като най-вероятна се смята кандидатурата на Емил Димитров - Ревизоро. Той e юрист, бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

Преди минути в сградата на министерски съвет влезе Искрен Веселинов. Очаква се до обяд името на новия екоминистър да е ясно и утре той да бъде гласуван от парламента на първото на първото заседание на НС след депутатската ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай