Парламентът гледа президентското вето за F-16

Парламентарната Комисия по отбрана вече преодоля президентското вето

Парламентът гледа президентското вето за F-16 | StandartNews.com

Парламентът ще разгледа президентското вето върху международните договори за F-16 блок 70. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Президентът върна за ново обсъждане международните договори. Сред мотивите на президента са, че е липсвало обществено съгласие по темата, както и че ратификацията е трябвало да измине цялостния път по Конституция и да бъде разгледана и приета на две гласувания в отделни заседания на Народното събрание.

Ратификацията бе приета на първо и второ четене на 19 юли. Парламентарната Комисия по отбрана вече преодоля президентското вето. Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала. Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента Народното събрание приема повторно закона с мнозинство от повече от половината от всички народни представители, което означава, че ветото е преодоляно.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него ще участват 7 министри от кабинета „Борисов“-3. На депутатски питания ще отговарят министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, на правосъдието Данаил Кирилов, на земеделието Десислава Танева и на туризма Николина Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай