Паргов:БСП да представи левия разказ за бъдещето

Да се поучим от грешките си, зове лидерът на БСП-София

Паргов:БСП да представи левия разказ за бъдещето | StandartNews.com

Изключително важно е, в периода до 11 юли, БСП да съумее да представи пред българското общество левия разказ за бъдещето на България след десетилетното дясно управление на Борисов. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на третото заседание на XIV Конференция на Софийската градска организация.

„Това изисква от всички нас, не само да сме се поучили от грешките и пропуските, допуснати в предходната кампания, но и да сме мобилизарани да поемем или да участваме със сериозни позиции в управлението на страната. Анализите на районно, градско и национално равнище показват, че на парламентарните избори от 4 април БСП претърпя тежка загуба. За първи път през трите десетилетия след промените, и то след седемгодишен период в опозиция, левицата получи толкова съкрушителен резултат“, изтъкна той.

По думите му сега е моментът БСП да представи по-конкретно и експертно обосновано своите реалистични управленски виждания за развитие на икономиката, на здравеопазването, образованието, науката и културата, на социалната сфера, селското стопанство и т.н. „Да посочим пътя, по който България ще се придвижи от последно място по развитие в ЕС към по-горни позиции“, обясни Паргов.

„Очакванията са за нови управленски идеи и интелигентни решения, ефективно конкретизирани. И тази конкретна управленска програма още утре да може да я представим пред обществото. Времето на общите приказки изтече. Необходими са конкретни решителни мерки!“, каза лидерът на столичните социалисти.

Той засегна и темата за отговорността, която по думите му е ключова.

„За да продължим напред е важно да си изясним кой, кога и как поема отговорност за взетите решения. Диалогът в партията е нарушен. Разминаването между ръководството и структурите на партията е на път да се превърне в стил на партийно управление. Не е естествено, когато „отгоре“ се налагат водачи, граждански квоти, в противовес на мнението и аргументите на партийните организации, след това да им се търси отговорност за постигнатите резултати“, каза Паргов.

Председателят на БСП - София заяви, че основната задача е да се изберат кандидатите за народни представители в трите софийски МИР-а. „Партийните ни организации са излъчили достойни кандидати с ярки професионални биографии. Считам, че ще съумеем да подредим листи, в които да бъдат представени различни професии и сектори“, акцентира той.

Паргов призова кандидатите за народни представители да се посветят изцяло на кампанията, защото „София е по-сложен град“.

„В столицата, където живее почти една трета от населението на България, изборите се влияят изключително от националната политика. Естествено и от поведението на БСП, от управленските решения, които предлагаме, от професионалната подготовка и качества на кандидатите ни“, каза Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай