Паргов: От Фандъкова чухме само оправдания

Продължава колективното безхаберие, каза лидерът на БСП-София

Паргов: От Фандъкова чухме само оправдания | StandartNews.com

Продължава колективното безхаберие и арогантна демонстрация на безотговорност от страна на институциите по казуса със загиналото 16-годишно момче, стъпило върху капак на шахта на столичен булевард, по който тече ток. Това смята лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.

По думите му обясненията на кмета Фандъкова по време на пресконференцията всъщност са елементарни оправдания - преразказ на предоставената й информация.

„Не чух отговор, при положение, че поставените на бул. "Иван Гешов" павилиони са незаконни, защо са там? Защо едва сега, когато има отнет млад човешки живот заради несвършена работа от страна на районната администрация и Столична община, издават заповед за премахването им?“, пита Паргов.

Според него най-важните въпроси, на който ще се търси отговор докрай е: „Кои са конкретните виновници по веригата? Кои са хората, които не са си свършили работата, подходили са немарливо и тяхното безхаберие отне живота на 16-годишно момче? Какви наказания ще им бъдат наложени?

„Искаме ясни и точни отговори. Обясненията, прехвърлянето на топката, опитите за измъкване от ситуацията не са от полза за никого“, категоричен е Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай