Паргов каза какво ще направи след оставка на Нинова

Над 200 социалисти искат конгрес

Паргов каза какво ще направи след оставка на Нинова | StandartNews.com

След изборите на 4 април съм предложил на госпожа Нинова - ако подаде оставка, аз да съм първият след нея, но трябва да разширим кръга и този Национален съвет. Това трябва да се реши на конгрес. Това обяви председателят на БСП - София, Калоян Паргов, влизайки на ключовия пленум на БСП днес.

ВИЖ ОЩЕ: Социалисти протестират под прозорците на Нинова, искат оставката й

Според него едно от решенията, които трябва да се вземат днес, е за свикване на конгрес през септември. На него трябва да бъде продължен анализът, който ще направи левицата днес за представянето си на изборите.

Преди 5 години госпожа Нинова дойде с рефрен, че ще слуша хората, нека да чуе събралите се днес отвън, добави Паргов. Над 200 социалисти от цялата страна се събраха на „Позитано” 20, за да настояват за нов конгрес и отговорност от ръководството за загубата на изборите.

"Всички носим отговорност за положението в БСП, най-вече тези, които подкрепихме модела Нинова, който се изчерпа. Той тръгна добре, постигна определени резултати, но вече не е ползотворен за БСП. Видяхте, че на два последователни избора ударихме дъното", каза председателят на БСП - София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай