Паргов: БСП настоява отдавна за увеличение на шофьорските заплати

Групата на БСП в Столичния общински съвет не подкрепи предложението на кмета Йорданка Фандъкова за тригодишно споразумение

Паргов: БСП настоява отдавна за увеличение на шофьорските заплати | StandartNews.com

Групата на БСП в Столичния общински съвет не подкрепи предложението на кмета Йорданка Фандъкова за тригодишно споразумение, според което заплатите на служителите в градския транспорт ще увеличават с по 10% в следващите три години, но от март 2020 година.

„Управляващите в общината отстъпиха от ангажимента си за актуализация на заплатите на шофьорите, който поеха при прекратяването на протестите по-рано тази година. С това споразумение се замита проблема и се хвърля прах в очите на хората“, това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия.

„В транспортна комисия, която заседава през зимата, дадохме обещание, че при актуализация на бюджета ще търсим възможност за увеличаване на работните заплати и отпускане на средства за подобряване на битовите условия, които бяха основен момент в техните искания. Темата за извънредния труд в столичните транспортни дружества все още е на дневен ред", припомни Паргов и подчерта, че иска увеличение на възнагражденията на служителите сега, а не през 2020 година.

Според него шофьорите са очаквали през юни да има актуализация на бюджета на Столична община и увеличение на техните заплати. „Не стана през юни, но би могло да се случи през септември. Дончо Барбалов трябва да каже има ли такава възможност и го призовавам да го направи“, заяви Калоян Паргов.

Той определи като абсолютна спекулация от страна на кмета Фандъкова твърдението, че БСП не подкрепя увеличението на заплатите в столичния градски транспорт. „Очевидно, че от страх от предизборната кампания, тя се опитва да насочи общественото внимание в грешна посока“, категоричен бе Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай