Овчаров: От ситуацията в БСП печели само Борисов

Искате главата на Нинова. Този филм съм го гледал!, заявил социалистът

Овчаров: От ситуацията в БСП печели само Борисов | StandartNews.com

Взривяващо изказване на пленума на БСП направил бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров. Той защитил Корнелия Нинова от вътрешната опозиция и обявил, че от ситуацията в БСП печели само Бойко Борисов.

Пред висшите социалисти, които вече пети час анализират причините за загубата на той заявил: „Нали всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади, за никакви коалиционни политики, за никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а! На 21 декември в 8 ч. сутринта, когато тогавашният министър-председател Жан Виденов ни събра тогавашните министри на извънредно заседание и ни каза - аз си подавам оставката.”

Овчаров признал, че тогава не е допускал, че Виденов ще излезе на конгреса с оставката си и няма да знае кой ще е следващият председател на партията, без да каже кой ще е следващият министър-председател. И така Виденов хвърлил цялата партия и цялата държава в хаос.

Овчаров припомнил, че тогава също е имало вътрешна опозиция и посочил действията на Групата на 19-те, които написали кърваво писмо, с което поискали оставката на Виденов след загубата на изборите за президент. В тази група тогава е бил Георги Пирински, който сега също иска оставката на председателя - този път на Нинова. Нали така Георги, ти май беше с тях? Обърнал се Овчаров от трибуната към седящия в залата Пирински. Та тогава на онзи конгрес ние свалихме Жан Виденов, припомнил Овчаров и продължил: „Някои от новите кандидати вече загряват и треньорите са им много, нали го виждаме всички това, защо се заблуждаваме?”

Румен Овчаров заявил още, че ситуацията днес е малко по-сложна. Ние се вкарахме в ситуация, в която нямаме изход, казал той. Както тогава Жан сгреши с оставката, хвърляйки цялата партия и държава в хаос, сега и Корнелия Нинова сгреши хвърляйки цялата партия, казал социалистът.

Овчаров предупредил, че единственият печеливш от случващото се в БСП ще е Бойко Борисов. Защото той ще спечели и местните избори. Ако искате да знаете, тези един лев субсидия не са елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори, казал още Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай