Ответен удар! Кутев изобличи зловредието на ГЕРБ

Шефът на Фонд "Земеделие" не е осъждан, доказа с документи говорителят на кабинета

Ответен удар! Кутев изобличи зловредието на ГЕРБ | StandartNews.com

Директорът на Фонд „Земеделие“ не е осъждан, обвиненията на ГЕРБ са политическа форма на зловредие. Това каза на брифинг говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Той опроверга с документи думите на Тома Биков и Томислав Дончев по-рано днес. Двамата ГЕРБери дадоха брифинг, за да попитат дали Новият шеф на Фонд "Земеделие" Борислав Михайлов не е осъждан за данъчни измами. С някои господа от ГЕРБ ще се видим в съда, обяви самият Михайлов.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ с 2 минути брифинг и един парлив въпрос

Според Кутев Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борислав Михайлов.

„Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „Земеделие“ и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината. Да, срещу него са водени дела, те знаят и кога са водени – през 2008 г.“, уточни Кутев.

Той подчерта, че Борислав Михайлов не е осъждан и потвърди това с документ от Софийски градски съд, в който е записано, че наказателното производство спрямо настоящия директор на ДФЗ се прекратява.

„През 2013 г. г-н Михайлов завежда дела срещу Прокуратурата по този казус. Делото продължава година, година и половина и на 26.11. 2014 г. на втора инстанция Софийският апелативен съд издава решение, с което съдът решава, че осъжда Прокуратурата да плати една доста сериозна неустойка на г-н Михайлов за това, което му е било причинено преди това. Става дума за десетки хиляди левове. Тази сума е голяма за такъв вид изпълнение, защото наистина са настъпили вреди“, подчерта говорителят на служебния кабинет.

Антон Кутев показа и изпълнителен лист от 19 август 2015 г., който осъжда ПРБ да изплати 45 000 лв. на Борис Михайлов.„Последното нещо, което стои при мен като документ, е от Софийския районен съд, който е от дата сегашна, в който пише, че г-н Михайлов не е осъждан. Свидетелство за съдимост. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят. Те много добре знаят, че са водени дела, които са завършили с оправдателна присъда. Те много добре знаят, че след това г-н Михайлов е осъдил Прокуратурата и е получил неустойки“, добави Кутев.

Той подчерта, че обвиненията, които ГЕРБ хвърлят, са политическа форма на зловредие.„Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят, когото могат. Хубавото в случая е, че не са избрали верния човек. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си.“, подчерта говорителят на служебното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай