Отличникът на БСП: Не сме вождистка партия

В БСП има обновление, каза Зарков

Отличникът на БСП: Не сме вождистка партия | StandartNews.com

Не сме вождистка партия, както твърди Сергей Станишев. Изборът на лидер, както и на Национален съвет, не бе предопределен. Това заяви новият отличник на БСП Крум Зарков. Младият депутат спечели най-много гласове в тайния вот за новия пленум на социалистите. За него гласуваха 487 делегати на юбилейния 50-и конгрес. Единствен Зарков мина бариерата от над 50% гласували. Преди 4 години такъв резултат постигнаха единствено покойният вече Стефан Данаилов и днешната лидерка на жените социалистки Дора Янкова.

В БСП има обновление, каза Зарков и изтъкна, че е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса. Той изхвърли от Националния съвет на БСП знакови имена - Сергей Станишев, Георги Пирински, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Ангел Найденов.

„ПГ на БСП трябва да продължи своята активна дейност и възможно най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно вредно правителство и изграждането на нов политически облик. Това без модерна БСП не може да стане и мисля, че сме на прав път“, обясни младият депутат.

Зарков заяви, че 45 000 социалисти са казали обратното на думите на Георги Гергов, който преди 3 месеца обячи, че Корнелия Нинова трябва да си ходи, защото е вредна за партията и за България. Според него в новия национален съвет влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора и заяви, че е „глупост“, че БСП ще сменя геополитическата си ориентация.

Депутатът подчерта, че Корнелия Нинова има воля да се бори с корупцията и смята, че евродепутатът от левицата Елена Йончева върши добре работата си в Брюксел. Той заяви, че протестите у нас са полезни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай