Остър Драгомир Стойнев: БСП избра Радев. Пита го за Петков

Искаме да знаем той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не, каза социалистът

Остър Драгомир Стойнев: БСП избра Радев. Пита го за Петков | StandartNews.com

Нормално е БСП да задава въпроси, тъй като в последните дни стана ясно, че двама министри са се опитали да купят партия от коалицията. Председателят на "Екогласност" заяви, че са предлагани финансови средства. Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП, като подчерта, че притеснителното е, че един нов проект на Кирил Петков и Асен Василев започва с лъжа.

"Уж никой не прави партия, а докато има правителство, самият министър-председател преди две седмици заяви, че е готов да подкрепи подобен проект. След което вицепремиерът Пеканов заяви същото", посочи Стойнев.

По думите му, Петков и Василев са се срещали с десни политически сили, докато са били министри.

Драгомир Стойнев добави, че е нормално да бъдат задавани въпроси, предвид факта, че "БСП откри Румен Радев".

"БСП издигна Румен Радев за президент. БСП направи кампанията на Румен Радев. БСП избра Румен Радев за президент. В най-тежките битки БСП е била зад гърба на Румен Радев и ние просто искаме да знаем той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не", попита той.

БСП е заявила, че ще подкрепи президента. На неговата съвест остава как ще погледне в очите българските социалисти и дали ще им каже истината, коментира Стойнев.

Стойнев оцени работата на служебното правителство като много добра.

Показа нагледно корупционни практики, но допусна и грешки, обясни Стойнев, като даде за пример сферата на здравеопазването, където кризата се задълбочава.

Остава проблемът с невъзможността да бъде внесен Планът за възстановяване и развитие, тъй като в енергетиката трябва да бъдат взети смели решения, каквито могат да бъдат взети от редовно правителство, обясни още социалистът.

По думите на Стойнев БСП притежава политическите качества, благодарение на които страната може да бъде върната към нормалността, а политиката в България да оздравее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай