Обсъждат промени за съкратеното съдебно следствие

Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за енергетиката на второ четене

Обсъждат промени за съкратеното съдебно следствие | StandartNews.com

Парламентът ще разгледа промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за съкратеното съдебно следствие. Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

На вниманието на депутатите се поставят три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Те ще бъдат разгледани на първо четене от пленарна зала. От БСП предлагат съкратеното съдебно следствие да не се прилага при случаите на умишлено причиняване на смърт и тежка телесна повреда. От „Обединени патриоти“ предлагат същото в отделен законопроект. От „Воля“ също внасят законопроект, с който да ограничат обхвата на престъпленията, за които се прилага съкратено съдебно производство.

На вниманието на депутатите се поставят като точка втора за сряда промени в Наказателния кодекс, внесени от ПГ на ГЕРБ. Със законопроекта от управляващата партия целят да запазят института на съкратено съдебно следствие, но и да отговорят на обществените нагласи за увеличаване на наказанието при умишлено причиняване на смърт или тежка телесна повреда.

Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за енергетиката на второ четене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай