Обрат! Без ротация на парламентарния шеф

Няма да съм шеф на НС, каза Нинова

Обрат! Без ротация на парламентарния шеф | StandartNews.com

Обрат! Няма да има ротация през една година на шефа на Народното събрание. Това стана ясно при влизането на парламентарните лидери в НС за първото заседание на новия парламент днес. Идеята стана ясна, след като в медиите изтече окръжно писмо на Демократична България, в което се представя структурата на новия кабинет и се казва, че преговорните екипи на „Продължаваме промяната”, БСП, Има такъв народ” и ДБ са решили шефът на НС да се сменя през една година като първа но поста ще седне Корнелия Нинова.

Това не е обсъждано, няма да съм парламентарен шеф, каза Нинова на влизане в НС. Ние имаме предложение за зам.-председател на парламента, това е Кристиян Вигенин, допълни тя.

Никой не ми е предлагал подобна ротация, нека видим кого ще предложи за поста най-голямата партия – Продължаваме промяната, каза председателят на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева.

След минути ще видите предложението ни за шеф на НС, каза Калина Константинова от Продължаваме промяната 30 минути преди старта на първото пленарно заседание. Тя отказа да отговори дали юристката от ПП Лена Бориславова ще е номинацията за парламентарен председател.

 

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай