Няма спор: Ето я задача №1 на депутатите

Това е приемането на бюджета

Няма спор: Ето я задача №1 на депутатите | StandartNews.com

Задача номер 1 в списъка на депутатите на 47-то Народно събрание за тази година е приемането на бюджета. Спор за това няма дори между управляващи и опозиция.  

"Аз не очаквам проблеми около бюджета. Просто ние трябва да я свършим тази работа. И това ще се случи януари, февруари", заяви Настимир Ананиев, „Продължаваме промяната“.

"Аз съм много разтревожена от факта, че България започва 2022-ра година без държавен бюджет, без бюджет за НЗОК и този за общественото осигуряване", посочи Десислава Атанасова, ГЕРБ.

"Една трудна процедура, защото опозицията в лицето на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ вече опитват с процедурни хватки да спрат работата на събранието", категоричен е Явор Божанков, БСП.

Проблемът с високата цена на тока също ще намери бързо място в пленарната зала, уверяват законотворците. 

"Час по-скоро е хубаво да отпадне мораториумът, защото той има много лош ефект върху бизнеса", посочи Стоян Михалев, „Демократична България“.

"Трябва да се разгледа много голям пакет антикризисни закони, за да бъде подпомогнат бизнесът и за да бъдат подпомогнати хората да преодолеят тази криза", заяви Хамид Хамид, ДПС.

От списъка с приоритетни задачи на управляващото мнозинство не липсва и темата „Ковид“. 

"Наследството, което ни остави ГЕРБ, не е много добро. Здравната система е в доста лошо състояние и има страшно много работа там", категоричен е Настимир Ананиев, „Продължаваме промяната“.

"Очаквам правителството да предложи наистина адекватен план по отношение на ускорена ваксинация, на зелен сертификат", посочи Десислава Атанасова, ГЕРБ.  

За отмяната на зеления сертификат ще продължават да настоят от най-малкото парламентарна група. Тази на „Възраждане“ и предупреждават – ако това не стане факт, ще има протести. 

"Трябва да се сложи край на това безумие.И като казваме, че ще съберем няколко хиляди – повярвайте ми – много ще са", заяви Цончо Ганев, „Възраждане“.

Не на последно място – тази година управляващите обещават – съдебната реформа ще стане факт. 

"Хората я очакват, защото тя засяга включително и обикновения човек. Ще бъде трудно, да. Затова трябва да започнем дебатите за подготовката на един наистина задълбочен и добре направен законопроект", посочи Ива Митева, предава Нова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай