Новаков: Европарите за България ще се увеличат

Ще се борим за Е 18 млрд. , каза евродепутатът на ГЕРБ

Новаков: Европарите за България ще се увеличат | StandartNews.com
  • Ще се борим за Е 18 млрд. , каза евродепутатът на ГЕРБ

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПЛАТФОРМАТА НА ГЕРБ НА ЖИВО ТУК

България разполага с малко над 14 млрд. евро, като нашата амбиция е те да станат 18 млрд. евро. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков, представяйки финансовата част от платформата на ГЕРБ за евроизборите. Той посочи, че бюджетът на ЕС е 1,324,089,000,000 евро. „Може да ви се струват много, но те са нужни, заяви най-младият евродепутат на ГЕРБ.   Той посочи, че с предвидения за страната ни бюджет всеки българин ще получи средно по 2500 лв.

Новината, че след 2022 г. европейските пари за България ще спрат е фалшива, средствата дори ще се увеличат, каза Новаков. И увери: „Всеки човек, който има нужда от европейско финансиране, ще го получи”. „Фалшивата новина, че след 2022 г. парите за България ще спрат е разбита. Не само, че няма да спрат, но и ще се увеличат“, увери той.

„Бъдещето на Европа е цифрово и затова ни трябва добър бюджет. Европейският бюджет много прилича на семеен – поне неговата философия е такава. И както едно семейство има нужда от достатъчен бюджет, за да посрещне своите нужди, така и ЕС“, заяви Новаков. Според Новаков парите за земеделие се увеличават и продължава секторът да бъде приоритетен, А за малките населени райони ще има 5 млрд. лв в следващите години.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай