Нинова: Съвпадения по политиките, чакаме министрите

Предварително не са ни казали имена, заяви лидерът на БСП

Нинова: Съвпадения по политиките, чакаме министрите | StandartNews.com

По политиките сме наясно, че имаме високи съвпадения с "Има такъв народ" - виждаме състава на кабинета и се произнасяме. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

"Преговорите, които водихме по политики, приключиха вчера. Удовлетворени сме от тези преговори. Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите. Продължаваме със следващите стъпки. Ще изчакаме днес обявяването на премиера, на състав на Министерски съвет и ще вземем окончателното си решение след като ги чуем и свикаме Националния съвет да се произнесем. Предварително не са ни казвали никакви имена", каза още Корнелия Нинова.

Тя уточни, че с "Има такъв народ" имат съвпадения и по червени линии, които за БСП са неолибералната политика за концесия на банка и пътища, влизането на Република Северна Македония в ЕС в противовес с българския национален интерес и Истанбулската конвенция.

По въпроса дали БСП ще настоява за споразумение Нинова заяви: "Националният съвет ни постави и този мандат преговорите ни да приключат с писмено споразумение за подкрепа. Важно е, че намерихме приоритетите. Формата, по която да го направим, остава отворена. Ще продължим разговорите, но да - ние бихме искали да има споразумение, че всичко, което сме се договорили, ще се свърши. Оставаме отворени за разговори под каква форма да бъде.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай